laugardagur, apríl 01, 2006

Márc. 31.

Ígéretek

Megkezdődött a tamil választási kampány, itt nem pöcsölnek olyan hülyeségekkel, mint autópálya, adókulcs, euró, szociálpolitika, gazdasági program, kétkamarás parlament, az ígérgetés itt az igazán fontos dolgokról szól. Először a kormánypárt tette közzé három pontból álló programját:
1. ingyen telefon minden családnak,
2. ingyen bicikli minden iskolásnak és
3. a szegények összes adósságának eltörlése.
Az ellenzék vezetője másnap előállt a saját programjával:
1. ingyen gáz minden családnak,
2. ingyen színes tévé az összes nőnek és
3. két hold föld a szegényeknek,
valamint egy nappal később megfejelte mindezt egy negyedik programponttal is:
4. egy kiló rizs ára két rúpia lesz.
Az ellenzék áll most nyerésre. Negyven napos a kampány.

Választások

Mától egészen május 8-ig, a választások napjáig, negyven napon át tart a kampány, ebben az időben egy ügyvivő testület viszi a kormányzást, így a dalos pacsirta elnökasszonynak van ideje arra, hogy kampánybuszával körbejárja az országot.
Mindjárt az első napon délnek indult, így már ma este elhúzott az ablakunk előtt az autópályán, lobogók, fények, rendőrök, és egy hangfalból három órán át hangosan üvölt vagy valamelyik régi sláger, vagy egy félig agyamputált ember.
A szabály szerint este 10 óra után nem tarthat senki kampánybeszédet, ezzel együtt az első napot sikerült nem kicsit túltervezni, kilenc után pár perccel ment el az autó az ablakunk alatt, és még három városban kellett volna beszédet mondania.
Jövő héten szerdán jön az ellenzék, ő állítólag népszerűbb a faluban.

Nevek

Nincsen névlista, sem szabály, hogy ki hogyan nevezi el a gyermekét, és mivel mindenkinek egy neve van, csak a kreativitás (vagy annak hiánya) szab határt: van Clinton, Diana, Bush, Lenin, Coke, Pepsi és Maggi.
De a legszebb, hogy az ellenzék vezetőjének a fiát, aki Chennai jelöltje, Sztálinnak hívják.

Születésszabályozás

Szép fokozatosan egyre kevesebb gyereket propagál a kormányzat: régebben két gyerekről, mostanában egy gyerekről szólnak a plakátok, de már megjelentek az olyan hirdetések is, hogy „ha ti egymásnak olyanok vagytok mint a gyerekek, akkor minek akartok gyereket”. Három vagy több gyerekért egyébként bünti jár, a sterilizálásért meg ajándék.

Séró

Három hónapot nem lehet hajvágás nélkül lehúzni, voltam indiai fodrásznál, aki csak annyit kérdez, hogy short vagy medium, most olyan indiai hajam van, kókuszolajjal elviszpreszlis lenne, anélkül leginkább prodigys, röhögni ér de csak egyszer.

Gyúrás

Vannak konditermek, amiket Tysonnal és Schwrzeneggerrel hirdetnek, néha odateszik a tulaj fotóját is kontrasztnak. Kigyúrt indiánt nem igazán láttam, az egyik mozi szupersztár nagyon büszke a testére, és a gyerekek jóvoltából közel tízszer nézhettem eddig végig azt a jelenetet, amikor leveszi az ingét és izomshow van, ő leginkább Torgyán Józsefre hasonlít.

Nagymama kileste nagyvilág

A nagymama csaknem egész életét ebben a házban élte le, minden nap pontosan ugyanakkor ugyanazt csinálta, ezért ha valami másképp van, mint ahogyan megszokta, azt elsőre nem nagyon érti. Ilyenkor megáll, zavart-aggódó arccal néz egy percen keresztül, aztán megpróbál rájönni, hogy neki ezzel most mi a dolga. Engem nagyon lassan szokott meg, de ugyanúgy minden apróságot, pl. ha más ruha volt rajtam vagy ha másmilyen vizespalack volt nálam, mind rendre megbámulta.
A minap a macska felmászott a tévé tetejére, először az oligofrén kislány akarta elzavarni, de a macska tudta hogy hol a helye, felborzolta a szőrét és nem ment sehova. Aztán jött a nagymama, először egy percen át nézte, aztán felfogta, hogy ez bizony nem jó így, és eszébe jutott a megoldás: fogott egy üres műanyag palackot, és egy ótvar nagyot rábaszott az állatra.

Eve teasing

a neve annak a bűncselekménynek, amikor férfiak nőket taperolnak, keményen büntetik.

Nyelvi tisztogatók

Amíg Belgiumban a flamand-vallon határterületen az „o” betűk estek áldozatul a francia „Luxembourg” feliratban a holland nyelvi aktivisták hatékony tevékenységének, addig itt az autópálya mellett a háromnyelvű feliratokon valakik rendre lefestik a hindi sorokat, csak a tamilt és az angolt meghagyva.

Gyereknap

Megyek elkölteni a maradék pénzemet, most szóljon még gyorsan mindenki, aki akar innen valamit, egészen hétfő délig, utána késő lesz.Egy hét múlva megyek haza, egészen hihetetlen, hogy elszaladt az idő.

3 ummæli:

ggattoo sagði...

jól csináltad Ádi!
kihagytad szépen ezt a qva hosszúra nyúlt telet és most jössz vissza amikor végre itt is kisütött a nap

Nafnlaus sagði...

Csinálj legalább egy fényképet magadról indiai hajjal. Szeretném látni anyu

Nafnlaus sagði...

Kihagyta a sielest is :D :D