föstudagur, mars 03, 2006

Márc. 2.

Kunyera

Néha azért kapok egy maflást, hogy ne felejtsem el, hol vagyok. Ma reggel a nekem sütött dosából maradt még két darab, amit hármaska a legkisebb gyereknek adott. A nagymama meg elfelejtkezett arról, hogy ott vagyok, és elkezdte kérlelni az öt éves gyereket, hogy adjon neki egy darabot. Akartam adni neki egy egészet, de azt nem fogadta el.

Tamarind

Két étel felkerült a feketelistára, mindkettő a tamil konyha alapja: sambar és rasam, két chutney, amit rizzsel kevernek össze. A közös nevező a tamarind nevű fűszer, kérdezném, létezik-e ilyen Európában, és ha igen, mire használják, ételízesítésre vagy kőolajfinomításra?

Elszabta

A sulykolófás mosási technikát eddig bírta a Springfield nadrág, két napja jobb térben elszakadt. Mivel csak lungit, hosszúnadrágot és minisortot lehet kapni, ilyen vádliközépig érő hibridet sehol, a helyiek tanácsára szabattam egy rövidgatyát magamnak. Namost a szabó megkapta a szétszakadt gatyát mintának, nem lett volna túl nehéz dolga, mégis sikerült egy XXL-es termékkel megkínálnia, amibe pont kétszer férnék bele. Holnapra bevesz belőle, holnapután mennék Keralába (ettől függ, hogy egy vagy két gatyával), nem merek belegondolni, mit fogok kapni reggel.

Vérfertőzés

Legalább az ötödik olyan házasságról hallok, amikor a kissé hendikeppes fiút (aki senkinek sem kellene) a nővér vagy a báty lányához adják hozzá. Így lesznek nagyon érdekes rokoni viszonyok, így lesz valakiből saját maga bácsikája.

Örökség

Törvény szerint a fiúgyermekekre száll egyenlő arányban elosztva a családi vagyon, ez egy folyamatosan növekvő társadalomban a birtokok elaprózódásához vezet, és ahhoz, hogy testvérek egymásnak késsel esnek neki.

Customer care

Ma szerettük volna újratölteni az internet hozzáférést egy prepaid kártyával, de a kártyán rossz volt a kód. Az eladó (Csingleputban innen egy órányira, az állami internetszolgáltató hivatalos kirendeltségén) azt mondja nem tehet semmit, a customer care telefonszámra hivatkozik, ahol viszont azt mondják, az eladónak ki kellett volna cserélnie a kártyát. A kártya 550 rúpia volt, és fél nap faszkodás után nincs internet. Ami viccesebb: az internetszolgáltató hivatalos kirendeltségén sincs.

God

Vannak, akiket haláluk után nyilvánítanak istennek, bár soha nem kérték (Sri Ramana), vannak, akiket életükben, és annyira nem tiltakoznak (Kushpu), és végül vannak, akik saját magukat nyilvánítják istenné. Ez nem is annyira ritka jelenség, mindjárt itt a környéken két ilyen ember él, egy nő és egy férfi, bár az utóbbi állítólag nőként viselkedik, mert néhány évtizede Amman szállta meg a testét. Akkor egy szegény vidéki tanító volt, ma saját telepe van egy város szélén, kórházzal és iskolákkal, a családom legnagyobb fia oda jár. Mai nap itthon maradt, mert ma van az istenember születésnapja, tanítási szünet. Egy audiencia 10.000 rúpiába (50.000 Ft) kerül egyébként nála.

www.asscod.org

Tessék szíves lenni ezt megnézni, és jól megkritizálni. (De azért a korlátokat tartsuk szem előtt: ez Á első full handmade weblapja, Frontpage-el, és ezt feltölteni 2 x 4 óra volt ezzel a modemmel, tehát pl. flash felejtős…) Viszont grammatikai, stiláris, tartalmi, technikai javaslatokat köszönettel veszek (utóbbit bölcsész szinten, hogy megértsem, mi a teendő), és miután visszajöttem Keralából, fel is fogom őket használni.
Valamint: tessék megnézni a Sponsor a child! menüpontot és az aloldalakon a gyerekek fotóit. Ők a Tribal people, mindennek a legalja, minden közül a leghúzósabb, amit láttam. Az üzeneten túl ez egy rejtett virtuális fotókiállítás is :)
És ha esetleg valakinek van egy gyerekre fölös 90 dollárja, azt nagyon szépen köszönjük, szerény személyem a garancia arra, hogy úgy lesz felhasználva, ahogyan az oda le van írva.

Engin ummæli: